Gurmánský večer v Dejvicích
- Tomáš Bartoš

- Mar 17, 2018
- 2 min read

Soirée gastronomique # 1 / Gurmánský večer # 1
Po úspěšné lednové degustaci s francouzskou vinařkou Nadine Auray-Jauffret z Château Terre Forte připravujeme v Dejvicích další zajímavou akci pro milovníky vína a gurmány. Ve středu 28. března se můžete těšit na první z řady Gurmánských večerů, kdy pokrmy vzniknou pod taktovkou našich šikovných kuchařů z dejvického bistra a doprovodí je vybraná vína nejen z naší nabídky.
Baví nás dobré jídlo a pití, a protože rádi ochutnáváme i jiná než francouzská vína a někdy se stane, že nás práce některých vinařů skutečně nadchne nebo se inspirujeme zajímavým receptem, či kulinářským zážitkem, rozhodli jsme se, že pro naše zákazníky připravíme pravidelné Gurmánské večery v Degustační klubovně, kde se s nimi o naše poznatky a zkušenosti podělíme.
Prvním hostem prvního Gurmánského večera bude enolog Ondřej Veselý z vinařství Nepraš & Co., z Pavlova. Ondřej měl v rámci studia vinařství možnost nasbírat zkušenosti i ve světě a aplikuje je v jejich rodinném vinařství. Svá vína nechává kvasit ve velkých dubových sudech, kde také zrají i 11 měsíců.
Těšit se můžete na 6 vzorků jeho vín, které doprovodí degustační menu o šesti chodech, kterým bychom rádi představili část nového menu našeho bistra. Pouze k dezertu jsme vybrali skvělý Macvin du Jura z naší nabídky. Přijďte prožít příjemný večer s báječným jídlem a vínem.
Sklenka na úvítanou:
Riesling 5. Maidenstein 2016, pozdní sběr
Předkrm:
Hummus s bylinkami a pečivem
Lilkový baba ganoush s koriandrem
Bagna cauda
Savrie cuvée 2016, kabinet
Polévka:
Velká středomořská polévka s plody moře, rajčaty a řapíkatým celerem
Ryzlink vlašský Maidenstein 2016, pozdní sběr
První chod:
Pečený filet z pražmy s grilovanou zeleninou, bylinkami a konfitovaným citronem
Pinot gris 2014, pozdní sběr
Druhý chod:
Slávky na bílém víně z Mont Ventoux
Sauvignon blanc Maidenstein 2016, kabinet
Třetí chod:
Domáci ravioli s kohoutem, konfitovanou cibulkou a lanýžovým olejem
Gravettien Grande Cuvée 2015, výběr z hroznů
Dezert:
Vanilkový crème brûlée
Macvin du Jura Domaine Villet
Cena Gurmánského večera je 750,- Kč na osobu. Cena zahrnuje všech 6 chodů včetně mixu předkrmů a také 7 vzorků vína.
Kdy? Středa 28. března v 18:00
Kde? Na břehu Rhony obchod s degustační klubovnou v Dejvicích - Puškinovo nám. 13
Kapacita je omezená, proto s rezervací neváhejte. O rezervace žádejte mailem na tomas@pasapas.cz























Comments